Goede tijden, slechte tijden (GTST)

Frank Wagtmans Exposeert in RTL 4's "Goede Tijden, Slechte Tijden"

Een opmerkelijke samenwerking kwam tot stand toen beeldend kunstenaar Frank Wagtmans werd benaderd door RTL 4 om een replica van zijn werk tentoon te stellen in de Nederlandse soapserie "Goede Tijden, Slechte Tijden" (GTST). In de wereld van deze langlopende en geliefde Nederlandse soapserie vond Frank een ongebruikelijke expositieruimte voor zijn kunst.

Een replica van zijn schilderij van Koning Willem-Alexander kreeg een prominente plek in de rechtbank van GTST. Het opvallende kunstwerk maakte zijn debuut in de allereerste scène in de rechtszaal, die werd uitgezonden op 24 mei 2013. Deze bijzondere samenwerking voegde een creatieve dimensie toe aan de fictieve wereld van GTST en bood een verrassende artistieke ervaring voor het publiek.

Frank Wagtmans' kunstwerk in GTST op RTL4
Een opmerkelijk televisiemoment: Frank Wagtmans' kunstwerk in GTST op RTL4.

Kunstwerk: Hulde aan Koning Willem-Alexander

Dit uitzonderlijke kunstwerk, een acrylschilderij met een diepgaand eerbetoon aan Koning Willem-Alexander, belichaamt de trotse kleuren van de Nederlandse vlag: rood, wit en blauw. Daarnaast is het werk verrijkt met subtiel aangebrachte oranje accenten, die symbool staan voor het koninklijke huis van Oranje.

Wat dit schilderij echt opmerkelijk maakt, is de unieke reliëftechniek die is toegepast. Verschillende materialen zijn met uiterste zorg en precisie geïntegreerd in het schilderij, waardoor het niet alleen visueel, maar ook tactiel aantrekkelijk is. De textuur en diepte voegen een extra dimensie toe aan dit kunstwerk, waardoor het een meeslepende artistieke ervaring wordt.

Met afmetingen van 150 bij 100 centimeter straalt dit werk zowel kracht als finesse uit. Dit kunstwerk is een eerbetoon aan de koning en een prachtige uiting van kunst en cultuur.

Frank Wagtmans in zijn atelier naast zijn originele schilderij van Koning Willem-Alexander
Frank Wagtmans in zijn atelier naast zijn originele schilderij van Koning Willem-Alexander.