Maori

Groot kleurrijk portretschilderij van een Maori

Groot kleurrijk portretschilderij van een Maori

SPECIFICATIES

Serie: Wereldportretten

OVER HET KUNSTWERK

Dit majestueuze portret van een Maori-krijger uit Nieuw-Zeeland is een levendige viering van de rijke Maori-cultuur. Het schilderij, doordrenkt met een palet van intense kleuren - van warm oranje en diep groen tot aardse bruinen, weelderig paars, koninklijk violet, levendig rood/bruin, diepzwart en betoverend blauw - ademt leven en energie uit. Met afmetingen van 200x150x4 cm is dit kunstwerk niet alleen imposant in omvang, maar ook in zijn vermogen om de aandacht van de beschouwer te vangen.

De nadruk op de Tā moko, de eeuwenoude gezichtstatoeage, versterkt de culturele identiteit van de Maori. Deze permanente versiering van het gezicht is niet slechts een artistieke keuze, maar een diepgewortelde traditie die vaak het levensverhaal en de status van de geportretteerde weerspiegelt. De keuze voor schaven en krassen als techniek geeft het schilderij niet alleen visuele diepgang, maar ook een tastbaar reliëf, waardoor het zich onderscheidt.

De zijkanten van het schilderij zijn met dezelfde zorgvuldigheid meegeschilderd, waardoor een omlijsting overbodig is en de aandacht volledig op het kunstwerk zelf wordt gericht. De subtiele glans van de vernislaag niet alleen dient ter bescherming van het kunstwerk, maar versterkt ook de intensiteit van de kleuren en voegt een extra dimensie toe.

Dit meesterlijke Maori-portret is niet slechts een kunstwerk; het is een eerbetoon aan de diepgewortelde erfgoed en eeuwenoude tradities van de Nieuw-Zeelandse Maori. Het nodigt de beschouwer uit om in contact te komen met de rijke cultuur en geschiedenis van deze bijzondere bevolkingsgroep.

Maori schilderij Frank Wagtmans
Exclusief schilderij van een Maori volledig met de hand geschilderd door Frank Wagtmans.
Maori schilderij Frank Wagtmans
Groot schilderij van een Maori

BIJZONDERE KENMERKEN

Video: Een fragment van het schilderproces