Portretten in opdracht door Frank Wagtmans

Unieke portretten met passie en ervaring

Frank Wagtmans, een gepassioneerde portretschilder met jarenlange ervaring, biedt op maat gemaakte portretten van zowel mensen als dieren. Zijn vakmanschap met acrylverf, levendige kleuren en aandacht voor detail maken zijn kunstwerken uniek en persoonlijk.

Jouw verhaal, jouw schilderij

Een portret is niet alleen een weergave van fysieke kenmerken; het is een unieke manier om iemands persoonlijkheid en karakter vast te leggen. Of het nu een zelfportret is, een geliefde, familie of vrienden, Frank Wagtmans streeft ernaar een schilderij te creëren dat niet alleen visuele schoonheid bevat, maar ook de innerlijke geest en persoonlijkheid van de geportretteerde weerspiegelt.

Eigentijdse stijl, expressieve diepte

Wagtmans' stijl is eigentijds en expressief, met de nadruk op kleur en textuur om diepte en dimensie aan zijn kunstwerken toe te voegen. Door nauw samen te werken met zijn klanten integreert hij hun visie en verwachtingen in het schilderij, resulterend in een uniek en persoonlijk kunstwerk dat kostbare herinneringen vastlegt.

Jay Francis - Tisjeboy Jay met Frank Wagtmans
Portret in opdracht voor Jay Francis - Tisjeboy Jay, handgeschilderd door Frank Wagtmans

Bijzondere kenmerken

Hoe het werkt

Tarieven en richtprijzen

De tarieven voor een op maat gemaakt portret worden zorgvuldig afgestemd op jouw voorkeuren en worden tijdens het persoonlijk overleg bepaald. Als richtlijn vind je hieronder enkele prijzen:

Neem contact op

Als je op zoek bent naar een uniek en persoonlijk cadeau of een prachtig portret voor jezelf, aarzel dan niet om contact op te nemen. Frank Wagtmans staat klaar om je te begeleiden bij het creëren van een schilderij dat voor altijd gekoesterd zal worden. Samen kunnen we een kunstwerk tot leven brengen.

PROFESSIONEEL

Een kunstwerk overleeft meestal vele generaties en verdient daarom de meest vakkundige benadering en aanpak!

ORIGINEEL CADEAU

Een handgeschilderd portret is een prachtig cadeau om te geven en een bijzondere manier om jouw dierbaren vast te leggen.

ALLEEN EEN FOTO NODIG

Wagtmans schildert portretten op basis van een (hoge resolutie) foto. Jij hoeft dus niet te poseren.

TEVREDENHEIDSGARANTIE

Samen met jou wordt er gestreefd naar het beste eindresultaat.

Stappenplan portret in opdracht

Stap 1. Een samensmelting van ideeën

Onze gezamenlijke creatieve reis begint met een inspirerend gesprek waarin jouw visie en ideeën centraal staan. Mijn doel is om de essentie van jouw portret te begrijpen, en samen verkennen we de wereld van stijlen om het meest authentieke kunstwerk voor jou te ontdekken. Tijdens dit proces bespreken we jouw voorkeuren, variërend van stijl en kleur tot de perfecte afmetingen van het doek.

Stap 2. Prijsbepaling

Het laten maken van een portretschilderij in opdracht is een unieke en blijvende keuze, doordrenkt met zorgvuldig bestede tijd en kunstzinnige ervaring. De prijs van jouw persoonlijke portret is afhankelijk van diverse factoren, zoals doekafmetingen, aantal personen, specifieke concepten en verfijning van achtergronddetails. Neem vrijblijvend contact met mij op voor op maat gemaakt advies.

Stap 3. Fotografie

Zorg voor een duidelijke foto van hoge kwaliteit van de te portretteren persoon of personen. Denk aan een opname tegen een heldere achtergrond, waarin zelfs de wimpers scherp en duidelijk zichtbaar zijn bij het inzoomen op de ogen. De belangrijkste voorwaarde is dat ik volledig kan inzoomen en nog steeds duidelijke detaillering kan waarnemen. Hoe duidelijker en scherper de foto, hoe beter het resultaat zal zijn. Ik beoordeel het fotomateriaal om te controleren of dit voldoende is om mee te werken. Indien gewenst, kan ik persoonlijk langskomen om de foto te maken.

Stap 4. Concept, schetsen, compositie

Na goedkeuring van een eventueel concept, begin ik met het schetsen van het portret om de compositie en verhoudingen nauwkeurig vast te leggen. Tijdens de creatie blijf je op de hoogte, waardoor we gezamenlijk evolueren naar het gewenste resultaat.

Stap 5. Schilderproces: 2 tot 8 weken

Ik ga aan de slag met het schilderij en houd je op de hoogte van het proces en het resultaat. Met het gebruik van acrylverf bied ik flexibiliteit in het toevoegen van verschillende materialen en expressieve verfstructuren, afgestemd op jouw artistieke smaak. Het creëren van een kunstwerk duurt tussen de 2 en 8 weken, afhankelijk van het onderwerp en het gewenste formaat. Zodra het schilderij gereed is, ontvang je een foto van het resultaat. Eventuele veranderingen kunnen nog worden aangebracht als dat nodig is.

Stap 6. Beschermende vernislaag

Na jouw goedkeuring voorzie ik het portret van een handtekening en een definitieve vernislaag. Aanpassingen zijn niet meer mogelijk na de vernislaag.

Stap 7. Overhandiging en tevredenheid

Na voltooiing overhandig ik je het kunstwerk. Bij verzending wordt het schilderij zorgvuldig verpakt. Betaling, inclusief eventuele verzendkosten, dient vooraf te zijn voldaan. Optioneel kan ik het schilderij bij jou thuis bezorgen en indien gewenst ophangen.


Voor verdere vragen kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Nederlands