Materialen en techniek

Handgeschilderde schilderijen

100% handgeschilderd

Geen schilderij is zo mooi als een echt canvas schilderij. Handgeschilderde schilderijen op canvas doek zijn toch altijd een stuk indrukwekkender dan een poster of print. Vooral professioneel opgespannen kunst op canvas, is een aanwinst voor elk interieur. De kunstwerken van Wagtmans zijn gemaakt op canvas doeken van hoogwaardige kwaliteit. Deze doeken hebben een mooie witte toplaag van gelijkmatige structuur zodat het kunstwerk prachtig wordt weergegeven. Schilderijen met achtergrond worden op wit voorbehandeld doek gemaakt (soort primer voor goede hechting en kleurreflectie).

Acrylverf

Alle schilderijen worden gemaakt met een hoogwaardige acrylverf. Acrylverf is een sneldrogende verf op basis van 100% acrylaat (een kunststofdispersie). Met acrylverf kan bij dun opbrengen en/of in verdunning met water een aquareleffect verkregen worden. Meestal wordt acrylverf echter dik aangebracht en lijkt het resultaat sterk op dat van olieverf. Wagtmans prefereert acrylverf omdat acrylverf veel sneller droogt dan olieverf en vrijwel reukloos is.

Houten frame

De houten spielatten vormen samen het raamwerk. Het canvasdoek wordt op dit houten frame opgespannen. Aan de binnenkant zijn in de hoekjes uitsparingen gemaakt waarin met houten spietjes het doek heel eenvoudig kan worden nagespannen, mocht dat ooit nodig zijn. Uiteraard wordt het doek trommelstrak aangeleverd.

Dikte van de houten frames

Standaard schildert Wagtmans op canvas doeken met een houten frame van 3,5 cm (3D canvas). Dit geeft extra stevigheid en een royale uitstraling aan het doek.

Nederlands