Over de kunstenaar

Een schilder die puur zijn eigen weg volgt.

Frank Wagtmans is een ervaren portretschilder die is gespecialiseerd in het maken van exclusieve, unieke en grote portretten op canvas.

Wagtmans heeft een voorliefde voor het schilderen van grote portretten, waarin al zijn ervaringen op technisch en esthetisch vlak als vanzelfsprekend samenkomen. Het schilderen van portretten is voor hem een hartstochtelijke passie. In het schilderen experimenteert Wagtmans met verschillende stijlen, materialen en technieken. Het is een zoektocht naar vernieuwing. Het wisselende gebruik van transparante en dekkende verflagen, de voorkeur voor grote contrasten en de fascinatie voor rijke kleuren: het zijn de schilderkunstige elementen die deel uitmaken van zijn werk. Ieder schilderij is 100% handgeschilderd. Elk portret is hiermee uniek en exclusief. Pure ambachtelijke schilderijen, liefdevol met de hand geschilderd.

PURE PASSIE. PURE LIEFDE.

Gemaakt met liefde en passie. Elk schilderij is een persoonlijke creatie.

UNIEK EN EXCLUSIEF.

Van elk kunstwerk bestaat slechts één exemplaar. Elk schilderij is exclusief en persoonlijk gesigneerd door de kunstenaar.

DE BESTE KWALITEIT.

Hoogwaardige materialen.

In Wagtmans werk staat esthetiek, kleurgebruik en natuurlijk de mens in het algemeen centraal. Deze drie facetten spelen als een rode draad door zijn werk. Behalve verf gebruikt Wagtmans nog verschillende andere materialen om zijn schilderijen meer volume, realiteitszin en glamour te geven. Deze structuur is kenmerkend voor zijn werk. Wagtmans heeft zich met acrylverf een schildertechniek eigen gemaakt waarmee hij verbluffende kleurensamenstellingen kan neerzetten. Het resultaat is een perfect gecomponeerd kleurenspectrum met vaak tegengestelde kleuren om zo een krachtig effect te bewerkstelligen. Het begint met een schetsmatige zoektocht naar de juiste vormen. Als dit proces op doek is vastgelegd, dan wordt de schets ingevuld door een zorgvuldig uitgekozen kleurenpatroon. Dit kleurenpatroon wordt middels een speciale techniek stap voor stap, laag-voor-laag, in elkaar aangebracht. Een intensief schilderproces met een uiteindelijk verbluffend resultaat. Acrylverf droogt zeer snel, veel sneller dan bijvoorbeeld olieverf. Het vereist speciale waardigheden indien je de acrylverf nat-in-nat door elkaar wilt aanbrengen. Met behulp van grote platte kwasten en met een razendsnel tempo weet Wagtmans de verf zo in elkaar neer te zetten dat ze op unieke wijze in elkaar samenvloeien. Soms zijn er meer dan tien verflagen nodig om het juiste resultaat te kunnen krijgen. In dit spontane schilderproces gaat Wagtmans op zijn gevoel af. Het is wat hijzelf noemt: "Een krachtmeting met de materie, de verf. Materie die overwonnen moet worden. De overwinning is daar wanneer de verf zich heeft laten (samen)vangen en vereeuwigt, word onder een laag vernis".

100% HANDGEMAAKT

Elk schilderij is volledig met de hand geschilderd. Elk uniek exemplaar word met zorg, passie en liefde gemaakt.

TOPKWALITEIT

Elk kunstwerk schittert van eigen individuele schoonheid. Alles is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit.

CREATIEF

Elk schilderij is een persoonlijke creatie.

UNICUM

Een kunstwerk is gelimiteerd tot één uniek exemplaar. Elk schilderij is uniek, exclusief en persoonlijk gesigneerd door de kunstenaar.

Nederlands