Het schilderproces

Handgeschilderde portretten

Schilderen is schakelen, van koers veranderen als zich een betere werkwijze aandient, als het schilderij er om vraagt. Schilderen is concentratie met open geest, je intuïtie volgend.

Atelier Frank Wagtmans
Alle schilderijen worden op zware kwaliteit voorgeprepareerd katoen geschilderd. Canvas doeken zijn opgespannen op extra dikke houten spierlatten.
Atelier Frank Wagtmans
Elk schilderij begint met een unieke schets die intuïtief wordt beschilderd. Vaak is dit een proces van weken.
Atelier Frank Wagtmans
Als finishing touch wordt het schilderij gesigneerd en afgesloten met een hoogwardige hoogglans versnislaag ter bescherming van het schilderij.

Passie voor ambacht!

"Tekenen en schilderen is altijd al mijn grote passie geweest. Van kleins af aan heb ik veel getekend en ben later ook gaan schilderen. Ik hou er van om te experimenteren met veel kleuren en het liefst met dikke reliëftechniek waardoor het schilderij een extra dimensie krijgt."

Elk schilderij is het resultaat van aandacht en kwaliteit. Niet alleen voor de materialen, maar zeker ook voor het hele werkproces van een schilderij. Wagtmans gebruikt de beste verf en doeken. Daarbij geeft hij elk kunstwerk vooral de tijd voor verfijnde details en prachtige afwerking. Juist dát zorgt voor de rijke uitstraling van het schilderij en maakt elk kunstwerk uniek in zijn soort. En dat is te zien!

Nederlands