Sadhu III

Portret van een Indiase Sadhoe

Indiase Sadhoe schilderij Frank Wagtmans
Portret van een Indiase Sadhoe

SPECIFICATIES

Indiase Sadhoe schilderij Frank Wagtmans
Holi Sadhoe Portret Schilderij door Frank Wagtmans.

OVER HET KUNSTWERK

Dit schilderij, doordrenkt met de prachtige tonen van een weelderig groen en stralend geel kleurenpalet, brengt de essentie van de Indiase spirituele traditie tot leven. Op een majestueus canvas van 100x140 cm heeft de kunstenaar met passie en vakmanschap een indrukwekkende voorstelling gecreëerd, waarin een sadhu met rastahaar centraal staat.

De diepte van het schilderij wordt verrijkt door de vele lagen acrylverf, waardoor een visueel rijke textuur ontstaat. De kunstenaar heeft met zorg en precisie dikke verfstructuren toegepast, waardoor het werk een tastbare dimensie krijgt en de toeschouwer wordt uitgenodigd om de nuances van het penseelwerk te verkennen.

De keuze voor groen en geel, doordrenkt met symbolische betekenis, weerspiegelt de spirituele reis van de afgebeelde sadhu. Groen, als een kleur van vernieuwing en groei, vertelt over de constante zoektocht naar innerlijke wijsheid. Geel, stralend als de zon, symboliseert spiritueel licht en verlichting, waarmee de sadhu zijn innerlijke pad verlicht.

De aanwezigheid van de sadhu met rastahaar voegt een element van authenticiteit toe aan het schilderij. Rastahaar is niet alleen een uiterlijk kenmerk, maar draagt ook een diepe symboliek met zich mee. Het staat voor spirituele toewijding, een leven gewijd aan meditatie en contemplatie. De sadhu, als een archetype van spirituele zoekers in India, belichaamt de zoektocht naar hogere waarheden en het loslaten van wereldse banden.

Dit kunstwerk is meer dan slechts verf op doek; het is een reis naar de ziel van de sadhu, een moment van contemplatie en een uitnodiging om de diepgang van spirituele groei te ervaren. De kunstenaar heeft niet alleen kleur en vorm vastgelegd, maar ook de spirituele resonantie van een tijdloze traditie.

BIJZONDERE KENMERKEN