Papoea Man Portret Schilderij

Portret van een inwoner uit Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea Man schilderij Frank Wagtmans
Handgeschilderd schilderij van een Papoea man door Frank Wagtmans.

SPECIFICATIES

OVER HET KUNSTWERK

Dit grote, unieke portret van een inwoner van Papoea-Nieuw-Guinea is een echte blikvanger voor elk modern interieur. Het portret is geschilderd met een groot kleurenpalet waaronder blauw, rood, oranje, wit, geel, groen, bruin en zwart. Het portret is uitvergroot afgebeeld met direct oogcontact met de kijker. De Papoea is geschilderd met vele lagen acrylverf, waarbij de kleuren subtiel in elkaar overlopen of juist strak samengebonden zijn. Hier en daar is de dikte van de verf aangebracht om het portret levendiger te maken. Het doek heeft een afmeting van 200 x 140 cm. De handtekening van Wagtmans is aangebracht met een verftube, waardoor deze duidelijk is voor de toekomst. Als afsluiting is het geheel afgesloten met een mooie hoogglans vernislaag.

Papoea Man schilderij Frank Wagtmans
Handgeschilderd portret van een Papoea man door Frank Wagtmans | Afmetingen: 200 x 140 cm.

BIJZONDERE KENMERKEN

In dit indrukwekkende schilderij van een traditionele inwoner van Papoea-Nieuw-Guinea, verrijst de authentieke gezichtsversiering als een eerbetoon aan de rijke culturele erfenis van dit unieke volk. Het kunstwerk, vervaardigd met acrylverf op een monumentaal doek van 200x140 cm, ademt leven in met een palet van levendige kleuren en strategisch aangebrachte dikke verfstructuren, waardoor het een tastbare diepte en textuur krijgt.

In deze visuele symfonie worden de traditionele gezichtsversieringen van de geportretteerde figuur met zorg en respect weergegeven. Elke penseelstreek lijkt een verhaal te vertellen, elke kleur draagt de levendige geschiedenis van Papoea-Nieuw-Guinea in zich. De dikke verfstructuren, als reliëf op het doek, nodigen de toeschouwer uit om niet alleen met de ogen te verkennen, maar ook met de tastzin de complexiteit van de cultuur te ontdekken.

De gezichtsversieringen, een essentieel onderdeel van de Papoea-Nieuw-Guinese cultuur, dragen diepere betekenissen en symbolen. Ze dienen vaak als identiteitsmarkers, waarbij elk patroon, elke lijn, en elke kleur een specifieke betekenis heeft binnen de sociale en spirituele context van de gemeenschap. Deze versieringen zijn niet alleen artistieke uitingen maar vertellen ook verhalen van verbondenheid, erfgoed en persoonlijke geschiedenissen.

Papoea-Nieuw-Guinea, een land dat zich uitstrekt over de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea, is een schatkamer van culturele diversiteit. Met meer dan 800 inheemse talen en een fascinerende verscheidenheid aan tradities, is het een levendige lappendeken van stammen, elk met hun eigen unieke levenswijzen. De traditionele Papoea-cultuur eert de natuur, waarbij rituelen, dansen, en kunstuitingen dienen als middelen om harmonie te vinden tussen de mens en zijn omgeving.

Dit schilderij vangt niet alleen het individuele portret van een Papoea-inwoner, maar fungeert als een venster naar de diepgaande culturele weelde van Papoea-Nieuw-Guinea. De kleuren dansen als verhalen, de dikke verf voegt dimensie toe aan de geschiedenis die wordt verteld. Het doek is een eerbetoon aan de vitaliteit van de Papoea-cultuur, waar traditie en moderne expressie samenkomen in een visuele symfonie die de zintuigen beroert.

Video