Schilderij van een Mongoolse Nomad

100% handgeschilderd portret van een Nomad uit Mongolië

Schilderij Mongoolse Nomad Frank Wagtmans
Portret van een traditionele Mongoolse Nomad.

SPECIFICATIES

Mongoolse Nomad Schilderij
Handgeschilderd kunstwerk van een traditionele Mongoolse Nomad volledig met de hand gemaakt door Frank Wagtmans.

OVER HET KUNSTWERK

Dit prachtige handgeschilderde schilderij van een traditionele Mongoolse Nomad in authentieke kleding is een absolute must-have voor elke kunstliefhebber. Het is gemaakt door een ervaren portretschilder die zich heeft toegelegd op het vastleggen van de essentie van de Mongoolse cultuur in zijn kunstwerken.

Het schilderij straalt een onmiskenbare kracht uit, met dikke verfstructuren en levendige kleuren die de aandacht trekken en de kijker meenemen op een reis door de Mongoolse steppe. De authentieke kleding van de Nomad is tot in de kleinste details weergegeven, waardoor de kijker een gevoel krijgt van de rijke culturele geschiedenis van dit volk.

Een ander opvallend kenmerk van dit schilderij zijn de glanzende stenen die zorgvuldig zijn geplaatst voor een extra laag textuur en glans. Dit geeft het werk een ongelooflijke diepte en dimensie, en maakt het tot een echte blikvanger in elke ruimte.

Dit schilderij is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een emotionele ervaring die de ziel raakt. Het is een eerbetoon aan de rijke cultuur en geschiedenis van Mongolië, en een prachtige toevoeging aan elke kunstcollectie. Als u op zoek bent naar een uniek en betekenisvol kunstwerk, dan is dit schilderij zeker iets om te overwegen.

BIJZONDERE KENMERKEN

Frank heeft in dit portret gebruik gemaakt van dikke structuurverf en pasta om meer diepte in het schilderij te brengen. Verder zijn verschillende delen geschilderd met metallic acrylverf wat een zeer mooi luxe effect geeft en bij de juiste lichtinval een schitterende glans. Ter afsluiting is het portret gevernist met hoogglans vernis voor jarenlange bescherming. De randen zijn meegeschilderd waardoor het schilderij niet omlijst hoeft te worden en meteen opgehangen kan worden om er van te kunnen genieten. Het schilderij is 1.50 lang en 1 meter breed. De dikte is 4 cm.

Het schilderproces

Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Het portret begint met het maken van een schets.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Het aanbrengen van verfstructuur en de eerste kleurlagen.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
De achtergrond bestaat uit vele transparante lagen die keer op keer over elkaar worden aangebracht. 
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Laag voor laag komt het uiteindelijke portret langzaam in zicht.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Op het eind wordt de vernislaag aangebracht om het schilderij te voor jaren beschermen.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
De vernislaag heeft vele uren nodig om te drogen.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Hier is te zien hoe de dikke verfstructuur zorgt voor meer diepte en realiteitszin.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Een gedeelte van de hoed is gemaakt met metallic goudverf en afgewerkt met glanzende stenen.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
De kleding zie je hier gedetailleerd weergegeven.
Schilderij Mongoolse Nomad - Het schilderproces
Vele kleuren en verfstructuren volgen elkaar op en dit maakt het schilderij tot een bijzonder geheel.

DE NOMADENCULTUUR  IN MONGOLIË

De Mongoolse nomadische cultuur is een rijke en fascinerende traditie die teruggaat tot meer dan duizend jaar geleden. De nomadische levensstijl is een manier van leven die verankerd is in de Mongoolse geschiedenis en die nog steeds wordt gepraktiseerd door vele Mongoolse families vandaag de dag.

De Mongoolse nomaden leven in harmonie met de natuur en hun omgeving, en hebben een diep respect voor de dieren en het land waarop ze leven. Hun levensstijl is gebaseerd op het fokken van vee en het bewegen van hun kuddes van grasland naar grasland om te grazen. Deze manier van leven heeft geleid tot een sterke band tussen de nomaden en hun dieren, die vaak worden beschouwd als familieleden.

Een belangrijk aspect van de Mongoolse cultuur is de nadruk op gastvrijheid en het delen van voedsel. Gasten worden altijd verwelkomd met open armen en het beste voedsel dat beschikbaar is, vaak afkomstig van de eigen kuddes. Het delen van voedsel is een essentieel onderdeel van de nomadische cultuur en symboliseert de gemeenschappelijke band die nomadische families hebben met elkaar en met hun omgeving.

De tradities van de Mongoolse nomaden zijn diep geworteld in hun taal, kleding en muziek. De Mongoolse taal, die bekend staat om zijn rijke poëtische tradities, is nog steeds de belangrijkste taal van de nomaden. De traditionele kleding van de Mongoolse nomaden, gemaakt van wol en leer, is duurzaam en functioneel en is vaak versierd met kleurrijke borduursels en patronen die de lokale cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Muziek is ook een belangrijk onderdeel van de Mongoolse cultuur, met traditionele instrumenten zoals de morin khuur, een tweesnarige viool, en de tsuur, een fluit van bamboe.

Hoewel de Mongoolse nomadische cultuur zich heeft aangepast aan de moderne tijd, blijft de spirit en de kracht van deze traditie levendig. De nomadische levensstijl biedt een inspirerend voorbeeld van duurzaam leven in harmonie met de natuur en de gemeenschap. De Mongoolse cultuur is een schat van kennis, ervaring en wijsheid die ons kan helpen onze relatie met de natuur en met elkaar te herstellen.

Video